torstai 23. tammikuuta 2014

Pakurit ja kolotukset

Tänään harmikseni minut yllättivät flunssa ja ikävä pääkipu (taas). Luulen, että pitkään mittaamattomana olleilla kilpirauhasarvoilla on osansa asiaan, koska flunssia on tänä syksynä ollut vähän turhan kanssa. Siispä marssin verikokeeseen heti huomenna. Tiedän, että myös melko runsaalla taipumuksellani stressata asioista vähän liikaa on vaikutusta vastustuskyvyn heikkenemiseen. Nyt olen kuitenkin pitkästä aikaa - vai pitäisikö sanoa vihdoin - ymmärtänyt kilpirauhasongelmien syy-seuraussuhteita ja vaikutuksia koko kehon kaikkeen muuhunkin toimintaan ja hyvinvointiin.

Yritin rauhoitella stressaavaa sieluani ja saada töitä tehtyä kipuiluista huolimatta parantavan ja herkullisen pakuriteen voimalla. Minun juomani näytti tältä:

Litran teepannullinen

Pakuria (jauheena) n. 1 tl, myös palasina käy
Tuoretta inkivääriä reilu palanen kuutioituna
Tuoretta kurkumaa pikkurillin kokoinen pala kuutioina
Sitruunamehua
Puolukkamehua (vähäsokerista, itsekeitettyä)

Pakureita, inkivääriä ja kurkumaa keittelin 10-15 minuuttia, kaadoin kuppiin ja viilensin sekä maustoin juoman puolukka- ja sitruunamehulla. Sinne meni koko pannullinen. Pakko myöntää, että sekä flunssa että stressi hälvenivät edes hetkeksi, joskin pääkipu palaili myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti